Saturday, March 30, 2013

Busy but cool....:)

salam n slmt bhujung mgu semua...

ni kiranyer kes tlebey rajin n tlebey masa...2 ari bturut2 'bkarya' kt blog nih...hehehehe...i loike!!!

mmg bizi ari ni...tp walaupon bizi tnyata Allah mdgr pmintaan hambanya ni....relek n santai dlm kebizian...

mlm td dpt emergency oder...my cust smlm a.k.a Pn Ima yg sdg holiday kt Melaka ni call sbb nk oder kek skali lg sbg ole2 ke JB ari ni...kite accept je, tp aisey stock brg ada yg xlengkap plak...uisyyyy xpe2...keje sng je tu...rezeki jgn ditolak...hehehe


so, pepagi @ 9.30am, den dh tpacak kt dpn bakery supply utk mdptkan stock...sempat gak courier oder utk cust kt bkt beruang utama - Pn Fiona....settle keje pg tu...

smpi je kt umah sekitar 10.30am, keje2 mbaking bmula....uishhhh...still cool lg masa tu....alhamdullillah semuanye dipermudahkan...dlm kol 12, siap kek utk 2org cust....

* 100pcs mini moist cake - Pn Ima, JB
* 100pcs mini moist cake & sebijik kek 1kg - Pn Suriati, Tmn Maju, Jasin

Kol 1.30pm, den dh tcongok kt bus stop area Hotel King, pickup point utk Pn Ima...so...settle satu lg urusan!!!

smpi je umah, technician Coway dh ada kt umah....ecehhh...den punyer penapis air coway dah mai dah....pasni dh xyah nk jerang2 ayaq lg dah....tekan2 je dh kuar ayaq panas....bila haus tahap melampau, pusing je tombol tu, dh kuar ayaq sejuk giler....ilang dahaga yg meluap2 tu...mkin maju la den...hahahahaha....riak yg keterlaluan dah ni...alahai sesekali meriakkan diri...ni sumer semata2 untuk anak2 je...beli ni sumer untuk kemudahan derang...kesian sbb time balik sekolah, masing2 dok berebut ayaq kt petiais tu...la ni xyah lg naik hangin sbb airsejuk abes; lupa nk topup...:)


ok...kita tinggalkan dulu psl penapis air den tu yer....sbb memula ni kena tgu 2jam utk penuhkan tangki yg bley memuatkan 12liter air tu...

Tech Coway tu blah je, den terus start blik kete utk courier ke-2 plak...ke Tmn Maju, Jasin...dlm 30min le gak jarak pjlanannyer...tp nk kesana, lancar je...kete mmg xbnyk...so kejap je dh smpi....

wahhhh...Jasin dh ada MyDIN arrrr....smlm @ 29/3/13 launching...so, mmg ramai org Jasin kt Mydin tu....xyah lg oghang Jasin nk ke town...mcm2 dh ada kt jasin...cayalahhh!!!

Persembahan dari artis tempatan yang dibawakan khas dari MelakaFM di perkarangan pentas utama MYDIN Jasin.
Pelbagai persembahan menarik menanti anda sehingga malam ini. Majlis Perasmian MYDIN Jasin akan dirasmikan oleh Ketua Menteri Melaka pada jam 8 malam.
               

ok...settle courier utk Pn Suriati...tenkiu daun keladi ye....jgn jemu2 ngan Moist Cake den tu...:)

dlm masa yg sama dpt pnggilan dr Hana, mengatakan jadual shootingnyer abis ari ni...maknanye dh bley pickup dia lah @ Kuala Pilah (lokasi shooting) & ILIM, Bangi (tempat penginapan)...

Shooting utk drama Adik-adikku Ramadhan di Kampungstay Laman Ejo, Kg Tengah Panglang, NSDK


adehhhh....en somi lak ke Sg, Besi, KL ikut rombongan pngantin...smpi la ni xtiba...cmne nk kejar time nih...dh le jln opkos jammed...semua dh abes cuti dan sumer blumba2 nk blik ke tmpat carik mkn....

sekali deal punyer deal, atas dasar kesian kt my somi sbb penat ulang alik, geng2 rombongan tu sudi utk pickup Hana kt Bangi...alhamdullilah, skali lg dipermudahkan olehNya....

So, idakle den kena rushing ke Bangi, smbil goyang kaki je hana dh smpi kang..insyallah...

Mudah2an anakku, suami n kwn2 rombonganye tu selamat smpi ke Melaka...Ya Allah, kau permudahkan urusan mereka...amin...

Sekian...wassalammm...

Friday, March 29, 2013

Hujan rintik2....@ jumaat

Salam ukhwah dan salam jumaat buat semua...

Hujan rintik2 mbasahi bumi...nyaman dan tenang je..smoga rezeki kita sumer turut sama mbasahi kehidupan kita hari ni dan hari2 yg seterusnyer...amin, inshaallah..

Kita akhirnyer dh smpi ke penghujung March '13...cpt sgt masa blalu ekkk....

untuk sminggu ni mazharsayang tidak begitu bizi ngan kek...oder ttp ada, tp semuanyer terkawal...dan bjln spt yg dirancangkan...alhamdullilah

anak2 lak sibuk ngan aktiviti memasing...haqim n nafie ngan tuitionnyer, hana still lg kt Bangi, yg kenit2 nih cam biase le...ari2 dok ngan aktivitinyer...memekak, bgaduh, bmain, menulis, mnconteng dll lg arrr...mmg 'sibuk' bebenor ngan aktiviti yg xde hasilnyer tu...xpe arrr...jnji derang ber3 xkaco meja keje den ni hah!!!

utk mgu ni mazharsayang cuma produce :-

* 400pcs mini moist cake
* 5pcs - 1kg moist cake
* 40pcs cupcake (loose)
* 1set utk hntaran pkahwinan...





Sedikit sebanyak yg pic yg dpt dikongsikan disini utk tatapan semua...ada yg lgsg xpat snap...dh terus dipickup oleh cust...

apapn buat semua cust tetap, n yg bakal tetap or yg baru nk cuba2 merasa hasil ayaq tangan mazharsayang,
~anda semua adalah nadi saya, majikan saya, dan rezeki saya...tanpa ada semua, siapalah saya~

adios n ceria sokmo...


Saturday, March 23, 2013

Sabtu yg damai...

salam blogger sumer...

sekadar mengupload blog yg xseberapa ni...nama pon diari bgerak kannnn...

citer 1....
Hana dan Kelangsungan Program Realiti Adik2ku


Semalam @ 22/3/13 - cuti penggal pertama bagi sessi psekolahan 2013 bmula...requested by Pihak Media Jakim, Hana diminta melaporkan diri seawal jam 10am di ILIM, Bangi utk program adik2ku sempena ramadhan 2013 nti...alhamdullilah, consider rezeki le jugak buat si KKCP Nur Hananie nih....seminggu Hana akan berada disana untuk sama2 mnjayakan 30 episod drama 'adik2ku ramadan' yg akan bsiaran sepanjang bln ramadan nti...

citer 2....
Hanie dan pertandingan mewarnanyer..

Seawal jam 8am, Hanie dh tcongok dpn Bastian House, Jalan Kota utk ptandingan mewarna yang dianjurkan oleh Perbadanan Muzium Melaka, Sempena Perasmian Solo Alentan Truefaces Collection...syukur sbb Allah sentiasa memudahkan
urusan anak2ku....

















citer 3...
opkos la psl kek hahahahahah

Buahtangan utk adik yg kt Subang...MOIST LAYER CHEESE cake...kita makan bareng ye!!! tunggu kedatangan kitaorg yerr...

ni lak antara order yg sempat disiapkan pg ni...sblm g subang...mana dpt, wa rembat...rezeki jgn ditolak, musuh jgn dicarik....tenkiu all lovely customer....










Buat semua, selamat bhujung minggu dan selamat bcuti buat semua anak2 ye....jgn nakal2 n manfaatkan cuti sekolah dgn pkara2 yg bfaedah ye....

adios!!!! wassalam

Wednesday, March 20, 2013

Sepi itu Indah...chewahhh!!!

Agak lama menyepi....mmg indah pon sesekali menyepi begini....

Asssalamualaikum semua blogwalking yg sudi menyinggah kt sini...

benonyer agak 'blank' pala hotak ni...xtau nk ungkap apa kt sini....tp naluri nk sangat mncoretkan sesuatu di sini...ketagih benornyer....hehehhee

1st thing....
agak tenang skang selepas sebulan lebih pemergian ayah tcinta...bkn bmksud dh lupakan dia...demi Allah...apak sentiasa dihati kami....tidak sesekali kami akan melupakan dan terlupa....cuma kami adik beradik tmasuk mak dh bley terima kenyataan ini...Al-fatihah utk apak....smoga rohnya tenang disana dan ditempatkan dikalangan org2 yg terpilih...amin

2nd thing...
bisnes masih lg beroperasi spt sebelum2 nih....alhamdullillah, Allah masih beri lg kesempatan utk mengecapi rezeki dariNya....rezeki utk kami anak beranak...
.










3rd thing...
Nk citer psl anak2 la plak....
Diawal 2013, Hana sekali lg memulakan pjalanan hidupnyer dgn agak memberangsangkan...sepanjang March shj Hana telah meraikan 4x kejayaan didlm pertandingan bercerita dan Syarahan....Alhamdullilah..semoga urusan dia sentiasa dipermudahkan....

Nafie plak sibuk ngan bolanyer...dr segi kualiti pmainan, agak sederhana...tp semangatnyer mmg kuat....smpi terseliuh2 tgn main bola....adoyaiii...kdg2 nk marah je gasenyer sbb taksub sgt ngan bola...tp tu la...kena gak tolak ansur...asik suoh belajar je pon xbley gak...kena seimbang dr semua segi...dh le UPSR thn ni....mudah2an kejayaan mnjadi miliknye..insyallah..


Haqim lak - agak terpuji sikit tahun ni...GOOD PUNCTUALITY - bkn punctual bangun tido arrr....tang ni ttp failed dr dulu smpi kini....cuma agak teruja sbb smpi le ke tarikh ni dia lom penah ponteng skola...opppsss bkn ponteng..."tidak hadir" ye...klu sblm2 nih mmg rekod kehadiran dia ke sekolah out giler....mana x nyer...asik SEMPUT manjang....mmg agak kerap semput sblm ni....tp kali ni dia dh pndi control pnyakit dia tu...dh pndi elak semput yg bpnjangan....smoga anakku ini diberikan kesihatan yang baik selamanya...dan mudah2an dia bjaya dgn PMRnye thn ni....amin, insyallah


Ni lg sorang bdk yg agak lorat pangainyer...NURZAHRAA' HANIE....asik2 ngan ptandingan mewarnanyer....walaupon xde sebarang kemenangan, tp syukur sbb cikgunyer sentiasa mbuka peluangnyer dlm setiap ptandingan...sekurang2nyer bakatnyer diperhatikan dan peluangnyer sentiasa ada...terima kasih cikgu2 Tadika JAIM Bukit Bayan, Bkt Katil....


Kehidupan yg selesa...rezeki yg melimpahruah...anak2 yg bjaya adalah impian semua org...bohonglah klu ada yg mengatakan 'dia tidak perlu tu semua'....bg sy, amat bersyukur dgn apa yg sy ada skang...walau tidak semewah mana, anak2 pon idakle sepandai mana...tp Allah maha mengetahui apa yg terbaik utk umatnyer....alhamdullillah....


AMIN YARABBAL ALAMIN...

Monday, March 11, 2013